Publikationsliste

Publikationen Marie Therese Fröhlich-Wyder

Wechsler D., Irmler S., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Portmann R., Badertscher R., Bisig W., Schafroth K., Fröhlich-Wyder M. T.
Influence of the inoculum level of Lactobacillus parabuchneri in vat milk and of the cheese-making conditions on histamine formation during ripening.
International Dairy Journal, 113, (February), 2021, 1-10.

Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Propionsäure und Propionsäurebakterien beeinflussen die Gesundheit – eine Literaturstudie.
Agrarforschung Schweiz, 11, 2020, 189-198.

Bachmann H.-P., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W.
Rohmilch und Rohmilchprodukte beeinflussen die menschliche Gesundheit – eine Literaturbesprechung.
Agrarforschung Schweiz, 11, 2020, 124-130.

Turgay M., Bachmann H.-P., Irmler S., Von Ah U., Fröhlich-Wyder M. T., Falentin H., Deutsch S.-M., Jan G., Thierry A.
Propionibacterium spp. and Acidipropionibacterium spp..
In: Encyclopedia of Dairy Science. 28 April, Hrsg. Reference Module in Food Science, Elsevier Ltd. 2020, 1-12.

Irmler S., Fröhlich-Wyder M. T., Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Turgay M.
Enzymatic properties of aspartate ammonia-lyase isoenzymes from Propionibacterium freudenreichii.
In: 8th Congress of European Microbiologists, FEMS 2019. 07 July, Glasgow. 2019, 1.

Guggisberg D., Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Wechsler D.
Quantifying the effect of NaCl on eye formation in experimental Swiss-type cheese: Rheology and computer tomography combined.
In: ISFRS ETH Zürich (International Symposium on Food Rheology and Structure). 17.06., ETH Zürich. 2019.

Fröhlich-Wyder M. T., Arias E., Jakob E.
Cheese yeasts.
Yeast, online, 2019, 1-13.

Bisig W., Guggisberg D., Jakob E., Turgay M., Irmler S., Wechsler D., Fröhlich-Wyder M. T.
The effect of NaCl and metabolic profile of propionibacteria on eye formation in experimental Swiss-type cheese.
International Dairy Journal, 89, 2019, 86-95.

Fröhlich-Wyder M. T.
Effekte von NaCl und Stoffwechselprofil von Propionsäurebakterien auf die Eigenschaften von Käse.
In: Liebefelder Milchtagung. 08.11., Liebefeld. 2018.

Wenzel C., Irmler S., Bisig W., Guggisberg D., Roetschi A., Portmann R., Wechsler D., Fröhlich-Wyder M. T.
The effect of starters with a functional arginine deiminase pathway on cheese ripening and quality.
International Dairy Journal, 85, (October), 2018, 191-200.

Bisig W., Guggisberg D., Jakob E., Turgay M., Irmler S., Wechsler D., Fröhlich-Wyder M. T.
The effect of NaCl and metabolic profile of propionibacteria on eye formation in experimental Swiss-type cheese.
International Dairy Journal, 89, (February), 2018, 86-95.

Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Turgay M., Jakob E., Wechsler D.
Impact of NaCl on propionic acid fermentation, cheese texture and eye-formation in Swiss-type cheese.
In: The 10th Cheese Symposium. 04.04., Rennes, Frankreich. 2018, 1-10.

Turgay M., Ryser L. T., Fröhlich-Wyder M. T., Wechsler D., Lüdin P.
Relation between the lack of the D-lactate dehydrogenase gene and the metabolism of D-lactate by Propionibacterium freudenreichii.
In: 10th Cheese Symposium. 04.04., Rennes. 2018, 1.

Eugster E., Fröhlich-Wyder M. T., Jakob E., Wechsler D., López M.B., Licitra G., Berthier F., Papademas P., Ardö Y., Tavares T. , Malcata F.X., Radulovic Z. , Miocinovic J.
Semi-hard Cheeses.
In: Global Cheesemaking Technology. Hrsg. Photis Papademas & Thomas Bintsis, John Wiley & Sons UK. 2018, 247-300.

Hartmann K., Eugster E., Fröhlich-Wyder M. T., Jakob E., Wechsler D., Ardö Y., Düsterhöft E.M., Engels W.J., Huppertz T., Hynes E.R., Perotti M.C., Bergamini C.V.
Swiss‐type cheeses (propionic acid cheeses).
In: Global Cheesemaking Technology. Hrsg. Photis Papademas and Thomas Bintsis, John Wiley & Sons, UK. 2018, 336-348.

Licitra G., Hynes E.R., Perotti M.C., Bergamini C.V., Eugster E., Fröhlich-Wyder M. T., Jakob E., Wechsler D.
Extra-hard cheeses: cheese quality and characteristics.
In: Global Cheesemaking Technology. Hrsg. Photis Papademas and Thomas Bintsis, John Wiley & Sons, UK. 2018, 194-203.

Ardö Y., Berthier F., Hartmann K., Eugster E., Fröhlich-Wyder M. T., Jakob E., Wechsler D.
Bacterial surface-ripened (smear) cheeses: cheese quality and characteristics.
In: Global Cheesemaking Technology. Hrsg. Photis Papademas and Thomas Bintsis, John Wiley & Sons, UK. 2018, 397-452.

Hartmann K., Licitra G., Eugster-Meier E., Fröhlich-Wyder M. T., Jakob E., Wechsler D., Maubois J.L., Karatzas K.-A. G., Bintsis T., Alichanidis E., Lopez Morales M.B., Berthier F., Uzunsoy I., Özer B., Ardö Y.
Hard cheeses: cheese quality and characteristics.
In: Global Cheesemaking Technology. Hrsg. Photis Papademas and Thomas Bintsis, John Wiley & Sons, UK. 2018, 204-246.

Fröhlich-Wyder M. T., Bisig W., Guggisberg D., Jakob E., Turgay M., Wechsler D.
Cheeses with propionic acid fermentation : Chapter 35.
In: Cheese: Chemistry, Physics and Microbiology. 4rd ed., Hrsg. McSweeney P., Fox P., Cotter P, Everett D., Academic Press. 2017, 889-910.

Guggisberg D., Winkler H., Bütikofer U., Fröhlich-Wyder M. T., Egger L., Badertscher R., Wechsler D.
Influence of chemical and biochemical characteristics on the texture of Appenzeller® cheese.
International Dairy Journal, 75, (December), 2017, 111-119.

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