Publikationsliste

Publikationen Cornelia Bär

Roder T., Pimentel G., Bär C., Von Ah U., Bruggmann R., Vergères G.
Can eating bacteria from fermented foods support your health?

Pimentel G., Roder T., Bär C., Sattari Z, Von Ah U., Fernandez Trigo N, Bruggmann R, Macpherson AJ, Ganal-Vonarburg SC, Vergères G.
Feeding germ-free pregnant mice with a fermented dairy product activating the Aryl hydrocarbon receptor increases postnatal intestinal group 3 innate lymphoid cells in pups..
In: Online NuGO week 2021 – 17th edition. Immuno-nutrigenomics: How to feed the immune system.. 06.09., Hrsg. NuGO, 2021, 1-17.

Bär C., Sutter M., Neuhaus P., Kopp C., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Einfluss von Wiesenfutter und Rasse auf Fettsäuren und Milchproteine.
In: Liebefelder Milchtagung. 25. Februar, Hrsg. Agroscope, Liebefeld-streamed via MS Teams. 2021, 1-21.
weitere Sprachen: französisch

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Ernährungsphysiologisch vorteilhaftere Milch und Käse.
Alimenta, 1, 2021, 31.
weitere Sprachen: französisch

Roder T., Wüthrich D., Bär C., Sattari Z., Von Ah U., Ronchi F., Macpherson A. J., Ganal-Vonarburg S. C., Bruggmann R., Vergères G.
In silico comparison shows that the pan-genome of a dairy-related bacterial culture collection covers most reactions annotated to human microbiomes.
Microorganisms, 8, (966), 2020, 1-16.

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Portmann R., Egger C., Reidy B., Bisig W.
Impact of herbage proportion, animal breed, lactation stage and season on the fatty acid and protein composition of milk.
International Dairy Journal, online, (18 June), 2020, 1-34.

Bär C., Sutter M., Kopp C., Neuhaus P., Egger C., Portmann R., Reidy B., Bisig W.
Fütterung und Rasse beeinflussen die Inhaltsstoffe von wiesenfutterbasierter Milch.
In: Profi Lait Forschungstag 2019. 26.11., AgroVet Strickhof, 8315 Lindau, CH. 2019.

Bär C., Neuhaus P., Blaser C., Sutter M., Egger C., Reidy B., Bisig W., Portmann R.
Metabolomik erlaubt neue Einblicke in die Milchzusammensetzung.
In: Profi Lait Forschungstag 2019. 26.11., AgroVet Strickhof, 8315 Lindau. 2019.

Sattari Z., Roder T., Von Ah U., Bär C., Ronchi F., Macpherson A. J., Bruggmann R., Ganal-Vonarburg S. C., Vergères G.
Polyfermenthealth – Linking bacterial diversity in fermented food to metabolic health.
In: NuGOweek 2019. 9 September, Hrsg. Agroscope, Bern. 2019, 1.

Roder T., Wüthrich D., Sattari Najafabadi Z., Von Ah U., Bär C., Ronchi F., Macpherson A.J., Ganal-Vonarburg S.C., Bruggmann R., Vergères G.
The metagenome of a microbial culture collection derived from dairy environment covers the genomic content of the human microbiome.
In: NuGOweek 2019. 09.09., Bern - Agroscope. 2019.

Bär C., Mathis D., Neuhaus P., Dürr D., Bisig W., Egger C., Portmann R.
Protein profile of dairy products: Simultaneous quantification of twenty bovine milk proteins.
International Dairy Journal, 2019, 1-32.

Bär C., Sutter M.
Wiesenmilch-Projekt : Abschlussbericht KTI-Projekt.
Hrsg. Agroscope, Berner Fachhochschule, Bern. 2017, 36 S.

Sutter M., Bär C., Egger C., Portmann R., Bisig W., Reidy B.
Einfluss des Fütterungssystems auf die Zusammensetzung der Milch und die Futterautonomie.
Bulletin SGPW-SSA, 29, 2017, 25-26.

Bisig W., Bär C.
Mehr Omega 3-FS und Kappa-Casein mit Gras.
In: Nationale Bioforschungstagung. 2. Dezember, Hrsg. Agroscope, Zürich-Reckenholz. 2016, 1.

Bär C., Sutter M., Portmann R., Egger L., Reidy B., Bisig W.
Wiesenmilch – Inhaltsstoffe und Ökologie.
In: Nationale Bioforschungstagung. 2. Dezember, Hrsg. Agroscope, Zürich-Reckenholz. 2016, 1.

Bär C., Eugster-Meier E., Irmler S., Moser A., Pelludat C.
Die mikrobielle Biodiversität in Rohmilchkäse.
Agrarforschung Schweiz, 7, (7-8), 2016, 352-355.
weitere Sprachen: französisch

Bär C., Moser A., Wechsler D., Irmler S.
Insights into the microbial biodiversity of cheese.
In: 25th International ICFMH Conference. 12-22 July, Hrsg. FoodMicro, Dublin, Ireland. 2016, 1.

Suter M., Bär C., Egger C., Portmann R., Bisig W., Reidy B.
Einfluss des Fütterungssystems auf die Fett- und Proteinzusammensetzung der Milch.
In: 59. Jahrestagung der AGGF. 27. – 29. August, Hrsg. Landwirtschaftliches Zentrum Baden-Württemberg für Viehhaltung, Grünlandwirtschaft, Milchwirtschaft, Milch und Fischerei (LAZBW), Aulendorf. 2015, 156-159.

Wenzel C., Bär C., Wüthrich D., Bruggmann R., Chollet M., Wechsler D., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S.
Influence of pH on gene expression in Lactobacillus parabuchneri FAM21731.
In: 6th Congress of European Microbiologists. 7-11 June, Hrsg. FEMS, Maastricht. 2015, 1.

Bär C., Wenzel C., Wüthrich D., Bruggmann R., Bavanantharajah T., Eugster-Meier E., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Irmler S.
Expression profiling of pediococcus acidilactici FAM18098 with a focus on threonine and serine catabolism.
In: 6th Congress of European Microbiologists. 7-11 June, Hrsg. FEMS, Maastricht, Netherlands. 2015, 1.

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