Wins T.
Arbeiten im Keller #15.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 15, 2021, 25.
Wins T.
Arbeiten im Keller #13.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 2021, (13), 2021, 15.
Bourdin G., Spring J.-L., Lorenzini F., Gindro K.
Wine tasting of new grape varieties of Agroscope.
In: Memory of N.I. Vavilov at Agroscope. 22.09., Changins. 2021, 1-2.
Wins T.
Arbeiten im Rebbau und Keller.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 11, 2021, 18-19.
Wins T.
Arbeiten im Keller: Blauburgunder Hefenversuche 2020.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 5, 2021, 30.
Blackford M., Deneulin P., Rébénaque P., Danthe E., Amiet L., Rösti J., Spring J.-L., Lorenzini F., Bourdin G.
Influence de la durée de macération sur la qualité et le potentiel de garde des vins issus de Merello et Gamarello.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (4), 2021, 188-199.
Bourdin G., Sizzano F.
Advances in flow cytometry, which benefits for enology.
In: 10th Symposium of the Oenoviti International Network. 20 May, Hrsg. Oenoviti International Network, Bordeaux (FR). 2021, 132.
Blackford M., Comby M., Zeng L., Dienes-Nagy Á., Bourdin G., Lorenzini F., Bach B.
A review on stems composition and their impact on wine quality.
Molecules, 26, (5), 2021, 1-41.
Dienes-Nagy Á., Marti G., Breant L., Lorenzini F., Fuchsmann P., Baumgartner D. G., Zufferey V., Spring J.-L., Gindro K., Viret O., Wolfender J-L, Rösti J.
Identification of putative chemical markers in white wine (Chasselas) related to nitrogen deficiencies in vineyards.
OENO One, 3, 2020, 583-599.
Roesti J., Pfammatter E., Maury V., Abbet C., Studer P., Haller M., Gonnet H., Kübler J.C., Amiet L., Lorenzini F., Duruz P., Bourdin G.
Authenticité des vins suisses par analyse isotopique.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 52, (4), 2020, 226-234.
Blackford M., Rienth M., Dienes-Nagy Á., Spring J.-L., Bourdin G., Lorenzini F., Roesle-Fuchs J., Cléroux M.
Säureentwicklung im Zeichen des Klimawandels.
Obst- und Weinbau, 08, 2020, 11-14.
Blackford M., Roesle-Fuchs J., Rienth M., Dienes-Nagy Á., Cléroux M., Spring J.-L., Bourdin G., Lorenzini F.
Evolution des acides dans les baies et dans les moûts au cours des derniers millésimes.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (5), 2019, 290-299.
Blackford M., Koestel C., Beldame G., Amiet L., Grivel X., Bach B., Ducruet J., Rösti J.
Maîtrise et contrôle de l’apport en oxygène lors du conditionnement.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (6), 2019, 350-358.
Peçuli A., Schnée S., Basha E., Dienes-Nagy Á.
Stilbene content in Albanian mono-varietal wines from different vintages.
In: 54th Croatian & 14th International Symposium on Agriculture. 17-22 February, Hrsg. University of Zagreb, Vodice, Croatia. 2019, 546-550.
Fuchsmann P., Tena Stern M., Deneulin P., Dienes-Nagy Á.
Olfactometry profile and evaluation of odour-active compounds in Chasselas wines.
In: 11th edition of In Vino Analytica Scientia IVAS 2019. 25-28 June, Hrsg. L'Unité de recherche Œnologie, ISVV, Bordeaux. 2019, 1.
Dienes-Nagy Á., Lorenzini F., Gindro K., Schnée S.
Polyphenolic profile and stilbene content of Albanian “Kallmet” monovarietal wine.
OENO One, 52, (2), 2018, 135-144.
Wins T., Kern L.
Arbeiten im Keller: Ernte 2018 - Ein Rückblick.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 154, (19), 2018, 14.
Wins T., Zimmermann R.
Arbeiten im Keller.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 154, (7), 2018, 23-23.
Lorenzini F.
Problématique : pH élevé des vins rouges.
In: Dégustation des essais vitivinicoles du Tessin. 26.04., Mezzana Tessin. 2018.
Rösti J., Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Lorenzini F., Spring J.-L., Koestel C., Taveira L.
Rolle und Einsatz von Glutathion als Antioxydationsmittel in der Kellerwirtschaft : Rechtliche Situation und neue Entwicklungen.
In: Agrovina. 25. Januar, Hrsg. Agroscope, Martigny. 2018, 1-37.
weitere Sprachen:
französisch
Koestel C., Dienes-Nagy Á., Fuchsmann P., Spring J.-L., Lorenzini F., Rösti J., Cléroux M., Bach B.
Alterung von Chasselas-Weinen: Einfluss der Stickstoffversorgung im Weinbau und der Weinherstellung auf die chemische Zusammensetzung der Weine.
In: Agrovina, Journée suisse d’œnologie. Martigny. 2018, 1-29.
weitere Sprachen:
französisch