Publikationsliste

Publikationen Sandrine Belcher

Verdenal T., Dienesné Nagy A., Belcher S., Reynard J.-S., Zufferey V.
Gestão racional do azoto na viticultura: Da observação à análise do mosto.
IVES Technical Reviews, 2025.

Verdenal T., Dienesné Nagy A., Belcher S., Reynard J.-S., Zufferey V.
Richtiges Stickstoffmanagement im Weinbau: Von der Beobachtung bis zur Mostanalyse.
IVES Technical Reviews, 2025.
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Verdenal T., Dienesné Nagy A., Belcher S., Reynard J.-S., Zufferey V.
Fertilisation foliaire en viticulture : Comparaison de deux engrais minéraux.
Vignes et Vergers, 5, 2025, 20-21.

Verdenal P.-T., Dienesné Nagy A., Belcher S., Reynard J.-S., Zufferey V.
Fertilisation foliaire en viticulture : comparaison de deux engrais minéraux.
Recherche Agronomique Suisse, 16, 2025, 90-95.

Verdenal P.-T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Belcher S., Bourdin G., Reynard J.-S., Spring J.-L.
Increasing grapevine canopy height to compensate for pre-flowering basal leaf removal.
OENO One, 59, (2), 2025.

Verdenal P.-T., Dienesné Nagy A., Belcher S., Sizzano F., Bourdin G., Reynard J.-S., Viret O., Zufferey V.
Nutrition azotée de la vigne : Combiner entretien du sol et fertilisation.
In: InnoVino. 12 février, Hrsg. Prométerre, Savigny. 2025.

Zufferey V., Delabays N., Verdenal P.-T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Bieri S., Blackford M., Bourdin G., Spangenberg J. E., Carlen C., Spring J.-L.
Impact des méthodes d'entretien du sol dans les vignobles.
Vignes et Vergers, 5, 2024, 7.

Zufferey V., Delabays N., Verdenal T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Bieri S., Blackford M., Bourdin G., Spangenberg J. E., Carlen C., Spring J.-L.
Influence de couverts végétaux sur la qualité des raisins et des vins de Chasselas.
Recherche Agronomique Suisse, 15, 2024, 38-46.

Dienesné Nagy A., Vuichard F., Belcher S., Blackford M., Rösti J., Lorenzini F.
Advantages and limitations of a high-throughput analytical method using an automated enzymatic assay to quantify the glutathione in grape juice.
Journal of Food Composition and Analysis, 122, 2023, 1-6.

Zufferey V., Verdenal T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J.E., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Influence du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins d'Humagne rouge.
Recherche Agronomique Suisse, 13, 2022, 77-85.

Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Belcher S., Blackford M., Rösti J., Lorenzini F.
Simultaneous quantification of glutathione, glutathione disulfide and glutathione-S-sulfonate in grape and wine using LC-MS/MS.
Food Chemistry, 386, 2022, 1-7.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
Effet du régime hydrique sur le comportement de la vigne et la qualité des vins de petite Arvine.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 1, (52), 2020, 160-171.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Blackford M., Bourdin G., Gindro K., Spangenberg J.E., Rösti J., Viret O., Carlen C., Spring J.-L.
The influence of vine water regime on the leaf gas exchange, berry composition and wine quality of Arvine grapes in Switzerland.
OENO One, 3, 2020, 553-568.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J., Viret O., Spring J.-L.
Influence de l'alimentation en eau sur le comportement de la vigne et la qualité des vins de Chasselas.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 50, (6), 2018, 346-355.

Zufferey V., Verdenal T., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Rösti J., Gindro K., Spangenberg J., Viret O., Spring J.-L.
The impact of plant water status on the gas exchange, berry composition and wine quality of Chasselas grapes in Switzerland: Plant water status and wine quality of Chasselas.
OENO One, 52, (4), 2018, 347-361.

Zufferey V., Verdenal T., Koestel C., Rösti J., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Spangenberg J., Viret O., Spring J.-L.
Influence de la date de vendange sur la qualité des raisins et des vins de Chasselas en Dézaley.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 50, (6), 2018, 2-13.

Verdenal T., Zufferey V., Spring J.-L., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Rösti J., Gindro K.
L’effeuillage pré-floral du Pinot noir limite le rendement et modifie la composition des vins.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 50, (5), 2018, 276-283.

Verdenal T., Zufferey V., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Rösti J., Koestel C., Gindro K., Spring J.-L.
Intensity and timing of defoliation on white cultivar Chasselas under the temperate climate of Switzerland.
OENO One, 52, (2), 2018, 93-104.

Verdenal T., Zufferey V., Spring J.-L., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Rösti J., Gindro K., Viret O.
Earliness and intensity of defoliation under the mild climate of Switzerland: A complete study on five cultivars over seven years.
In: XIIth International Terroir Congress. 18 - 22 June, Zaragoza (ES). 2018, 1-6.

Verdenal T., Zufferey V., Spring J.-L., Dienes-Nagy Á., Belcher S., Lorenzini F., Koestel C., Rösti J., Gindro K., Viret O.
Earliness and intensity of defoliation under the mild climate of Switzerland: a complete study on five cultivars over seven years.
In: International Terroir Congress. 18.06., Zaragoza - Espagne. 2018.

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