Publication List

Publications Myriam Rothacher

Mariotte P., Botzas-Coluni J., Manzocchi E., Rothacher M., Ledermann P., Probo M.
Rendement, qualité fourragère et appétence de cinq espèces d'arbres fourragers.
In: Projet Agro4estrie - Journée d'information. 11 novembre, Publ. Agridea, Grangeneuve (CH). 2024.

Botzas-Coluni J., Manzocchi E., Rothacher M., Ledermann P., Probo M., Mariotte P.
Évaluation de l’appétence de cinq espèces d’arbres chez les moutons.
In: Journée de conférence du réseau animaux de rente. 8 novembre, Publ. Netzwerk Nutztiere, Grangeneuve (CH). 2024.

Mariotte P., Botzas-Coluni J., Manzocchi E., Rothacher M., Ledermann P., Probo M.
Arbres et buissons fourragers.
In: Journée annuelle de la IG Agroforst. 27 septembre, Publ. Agridea, Oberrüti. 2024.

Manzocchi E., Hayoz B., Rothacher M., Frick R., Hiltbrunner J., Vonlanthen T.
Multidisciplinary approach on the introduction of Sorghum spp. into Swiss forage production systems.
In: Global Sorghum Conference - Sorghum in the 21st Century. 5 to 9 June, Montpellier. 2023, 300.

Hayoz B., Morel I., Dieudonné A., Rothacher M., Siegenthaler R., Dohme-Meier F., Lerch S.
Feeding behavior, methane emission and digestibility of crossbred heifers along compensatory growth.
In: EAAP 2023. 30. August, Publ. European Federation of Animal Science, Lyon. 2023, 1.

Hayoz B., Rothacher M., Manzocchi E.
Wie steht es um die Gärqualität von Sorghumsilagen?
Silo-Zytig, August, 2023.

Hayoz B., Morel I., Dieudonné A., Rothacher M., Siegenthaler R., Dohme-Meier F., Lerch S.
Feeding behavior, methane emission and digestibility of crossbred heifers along compensatory growth.
In: EAAP Conference. 07 March, Lyon. 2023, 1.

Rothacher M.
Eine Leguminose trotzt der Klimaerwärmung.
BauernZeitung, Online, (14. Oktober), 2022, 31.
other Languages: french

Driesen C., Zennegg M., Rothacher M., Dubois S., Wyss U., Nowack B., Lerch S.
Transgenerational mass balance and tissue distribution of PCBs and PCDD/ Fs from grass silage and soil into cow-calf continuum.
Chemosphere, 307, 2022, 1-11.

Driesen C., Zennegg M., Siegenthaler R., Rothacher M., Nowack B., Lerch S.
AgroPOP – Transgenerationalen Transfer von PCBS bei Rindern aus Mutterkuhhaltung besser verstehen und eindämmen.
In: Netzwerk Nutztiere 2021. 11 novembre, Publ. IAG, Grangeneuve. 2022, 1.

Driesen C., Zennegg M., Siegenthaler R., Rothacher M., Nowack B., Lerch S.
AgroPOP – Transgenerationalen transfer von pcbs bei rindern aus mutterkuhhaltung besser verstehen und eindämmen.
In: Netzwerk Nutztiere 2021. 11. novembre, Publ. IAG, Grangeneuve - IAG. 2022, 1-14.

Seoni E., Rothacher M., Arrigo Y., Ampuero S., Bee G., Dohme-Meier F.
The fate of tannins from birdsfoot trefoil and their effect on the nitrogen balance in growing lambs fed diets varying in protein level.
Animals, 11, (1), 2021, 1-13.

Rothacher M., Wyss U., Huguenin-Elie O.
Verdaulich, aber nicht schmackhaft: Die Borstenhirse füllt gerne Lücken in Wiesen und Weiden. Agroscope-Forschende untersuchten, ob das Unkraut die Qualität beeinflusst.
BauernZeitung, Online, (21. August), 2020, 1-2.
other Languages: french

Morel I., Rothacher M., Oberson J.-L., Arrigo Y., Wyss U.
Shredlage or whole-crop maize silage: Conservation, digestibility and use in fattening-bulls ration.
In: 70th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. 26-30 August, Publ. Wageningen Academic Publisher, Wageningen. 2019, 559.

Rothacher M., Arrigo Y.
In-vivo-Verdaulichkeit der Blauen Lupine (L. angustifolius) als alternative Proteinquelle zu Soja.
Agrarforschung Schweiz, 10, (9), 2019, 338-343.
other Languages: french

Reiche A.-M., Rothacher M., Hess H.-D., Dohme-Meier F.
Blood profiles in fattening bulls of different horn status under consideration of feed intake and growth.
Advances in Animal Biosciences, 10, (3), 2019, 590.

Rothacher M., Arrigo Y.
Alternative zu Soja: Weshalb und wie?: In der Zukunft könnte es möglich ein, bei der Futterergänzung in der Tierproduktion auf Lupinen zu setzen.
BauernZeitung, 2019, (19 Juli), 2019, 29-29.
other Languages: french

Morel I., Rothacher M., Arrigo Y., Wyss U.
Influence de la technique d'ensilage Shredlage sur la conservation, la digestibilité et la valeur nutritive de l'ensilage de maïs.
In: Congrès 3R. 7 janvier, Publ. INRA & Idele, France. 2019, 1.

Rothacher M., Wyss U., Arrigo Y.
In-vivo-Verdaulichkeit von Maissilagen geerntet mit unterschiedlichen Techniken.
Agrarforschung Schweiz, 10, (2), 2019, 54-59.
other Languages: french

Rothacher M., Arrigo Y.
Shredlage: Fortschritt oder Schönfärberei?: Silomais: Die neue Technologie aus den USA preist eine erhöhte Verdaulichkeit an.
BauernZeitung, (37), 2018, 6.
other Languages: french

1 / 2