Publication List

Publications Pierre-Yves Cotter

Gabioud Rebeaud S., Cioli L., Cotter P.-Y., Christen D.
Cultivar, maturity at harvest and postharvest treatments influence softening of apricots.
Postharvest Biology and Technology, 195, 2023, 1-12.

Gabioud Rebeaud S., Laruelle N., Cotter P.-Y.
Lutte contre les pourritures fongiques sur fruits en post-récolte au moyen d’UV.
Publ. Agroscope, Conthey. 2022, 20 pp.

Gabioud Rebeaud S., Varone V., Cotter P.-Y., Ançay A., Christen D.
Ozone as an alternative method to control postharvest diseases on strawberries.
In: VI Symposium on Post-harvest Pathology. 30. mai, Limassol, Chypre. 2022.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Ançay A., Vuilliomenet M., Christen D.
Traitement à l'ozone des fruits en post-récolte.
Phytoma, 749-750, 2021, 20-24.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Ozone as an alternative method to control postharvest diseases on apples.
In: ISHS Acta Horticulturae 1325: V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory - Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens. 19-24 May, Publ. M.H. Jijakli et al., Liège, Belgium. 2021, 259-264.

Gabioud Rebeaud S., Laveron C., Quennoz M., Cotter P.-Y., Christen D.
Essais conservation de la poire CH201 Saison 2020-21.
Publ. Agroscope, Conthey. Aôut, 2021, 33 pp.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Pre- and postharvest factors influence CA-related disorders on the new pear cultivar ‘CH201’.
In: CAMA2021. 16.08., Leuven, Belgique (online). 2021, 1.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Lutte contre les maladies parasitaires de conservation au moyen de méthodes alternatives aux fongicides.
Publ. Agroscope, Conthey. Juin, 2021, 17 pp.

Gabioud Rebeaud S., Monney P., Cotter P.-Y., Christen D.
Golden Delicious : influence des conditions pré- et post-récolte sur le développement du brunissement de l'épiderme.
Publ. Agroscope, Conthey. Novembre, 2020, 24 pp.

Gabioud Rebeaud S., Varone V., Vuong L., Cotter P.-Y., Ançay A., Christen D.
Postharvest ozone treatment on raspberries.
In: XII International Rubus and Ribes Symposium: Innovative Rubus and Ribes. 20. April, Publ. C. Carlen, E. Krüger, G. Muster, Frankfurt, Zurich, Germany, Switzerland. 2020, 449-453.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Essais conservation de pommes ‘Galant’ et ‘Natyra’.
Publ. Agroscope, Conthey. Avril, 2020, 8 pp.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Influence de l’adsorption de l’éthylène sur la qualité de pommes entreposées en conditions ULO.
Publ. Agroscope, Conthey. Avril, 2020, 10 pp.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Entreposage frigorifique de la poire CH201 en atmosphère normale et contrôlée.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 51, (4), 2019, 256-261.

Gabioud Rebeaud S., Vérone V., Vuong L., Cotter P.-Y., Ançay A., Christen D.
Postharvest ozone treatment on raspberries.
In: XII RUBUS & RIBES Symposium 2019. 26.06., Zürich, Agroscope. 2019, 1.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Ozone as an alternative method to control postharvest diseases on apples.
In: V International Symposium on Postharvest Pathology. 20.05., Université de Liège, Belgique. 2019.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Bühlmann A., Christen D.
Traitement à l'ozone de pommes Topaz et Otava.
Publ. Agroscope, Conthey. Juin, 2019, 16 pp.

Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Christen D.
Ozone as an alternative method to control postharvest diseases on apples.
In: V International Symposium on Postharvest Pathology. 19.05., Lièbe, Belgique. 2019.

Gabioud Rebeaud S., Jaylet A., Cotter P.-Y., Camps C., Christen D.
A multi-parameter approach for apricot texture analysis.
Agriculture, 9, (4), 2019, 1-14.

Christen D., Gabioud Rebeaud S., Cotter P.-Y., Gasser F.
Influence of fruit maturity, 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatment and storage temperature on ethylene production and firmness of ‘Goldrich’ and ‘Orangered’ apricots.
Acta Horticulturae, 1214, 2018, 159-164.

Gabioud Rebeaud S., Varone V., Cotter P.-Y., Ançay A., Vuong L., Christen D.
Ozonbehandlung gegen Lagerschäden.
Besseres Obst, 8, 2018, 21-24.

1 / 4