Liste de publications

Publications Albert von Ow

von Ow A., Arbenz A., Ritzel C.
Ernährungssicherheit der Schweiz - Herausforderungen für die Lebensmittel-Wertschöpfungskette.
Dans: 45. Agrarökonomie-Tagung Agroscope. 04. Oktober, Ed. Agroscope Tänikon, Agroscope Tänikon. 2022.

Ritzel C., Arbenz A., von Ow A.
Ernährungssicherheit der Schweiz 2022 : Aktuelle Ereignisse und Entwicklungen.
Agroscope Science, 135, 2022, 1-41.

von Ow A., Möhring A., Ritzel C.
Aufbau eines Indikatorsystems zur Beurteilung der Verletzlichkeit der Nahrungsmittelimporte.
Dans: SGA-Tagung. 28. April, Frick - FiBL. 2022, 1-14.

von Ow A.
Ernährungssicherheit der Schweiz 2021 : Aktuelle Ereignisse und Entwicklungen.
Agroscope Science, 124, 2021, 1-25.

Mack G., Ferjani A., Möhring A., von Ow A., Mann S.
How did farmers act? Ex-post validation of linear and positive mathematical programming approaches.
Bio-based and Applied Economics, 8, (1), 2020, 3-19.

von Ow A., Mann S.
Covid-19 und Ernährungssicherheit : Lehren aus historischen Krisen.
Agroscope Science, 103, 2020, 1-19.

Mack G., Möhring A., von Ow A., Ferjani A., Mann S.
Modellprojektionen mit SWISSland zur AP22+. Technischer Bericht.
Agroscope Science, 97, 2020, 1-34.

Mack G., Ferjani A., Möhring A., von Ow A., Mann S.
How did farmers act? Ex-post validation of linear and positive mathematical programming approaches for farm-level models implemented in an agent-based agricultural sector model..
Bio-based and Applied Economics, 8, (1), 2020, 3-19.

von Ow A., Waldvogel T., Nemecek T.
Environmental optimization of the Swiss population’s diet using domestic production resources.
Journal of Cleaner Production, online, (15 November), 2019, 1-15.

von Ow A., Ritzel C.
Sécurité de l’approvisionnement de la Suisse et marchés agricoles : Évolutions actuelles et projection pour les dix prochaines années.
Agroscope Transfer, 288, 2019, 1-12.
autres langues: allemand

Ferjani A., Mann S., Zimmermann A.
An evaluation of Swiss agriculture’s contribution to food security with decision support system for food security strategy.
British Food Journal, 120, (9), 2018, 2116-2128.

Zimmermann A.
Provisions domestiques personnelles: une contribution à la sécurité d’approvisionnement.
Recherche Agronomique Suisse, 9, (11-12), 2018, 412-414.
autres langues: allemand

Nemecek T., Zimmermann A., Waldvogel T.
How to supply food for the Swiss population in an environmentally optimal way by using domestic production resources best?
Dans: Proceeding of the 11th International Conference on Life Cycle Assessment of Food (LCA Food 2018). 17-19 October, Bangkok, Thailand. 2018, 313-316.

Zimmermann A., Pescia G.
Notvorrat: aktuelle Situation und Einflusskriterien.
Agroscope Science, 71, 2018, 1-76.

Möhring A., Mack G., Zimmermann A., Mann S., Ferjani A.
Contributions à la sécurité de l’approvisionnement: utiliser les ressources de manière plus efficace.
Recherche Agronomique Suisse, 9, (10), 2018, 348-355.
autres langues: allemand

Möhring A., Mack G., Zimmermann A., Mann S., Ferjani A.
Evaluation Versorgungssicherheitsbeiträge : Schlussbericht.
Agroscope Science, 66, 2018, 1-124.

Mack G., Möhring A., Zimmermann A.
Die Netto-Kalorien- und -Proteinerzeugung Schweizer Betriebe und ihre Förderung mittels Direktzahlungen.
Dans: SGA Tagung. 12. April, Ed. Schweizerische Gesellschaft für Agrarwirtschaft und Agrarsoziologie, Gränichen. 2018, 1-4.

Zimmermann A., Nemecek T., Waldvogel T.
Une alimentation optimisée préserve l’environnement.
Recherche Agronomique Suisse, 9, (1), 2018, 32-36.
autres langues: allemand

Zimmermann A., Nemecek T., Waldvogel T.
Umwelt- und ressourcenschonende Ernährung: Detaillierte Analyse für die Schweiz.
Agroscope Science, 55, 2017, 1-170.

Möhring A., Ferjani A., Mack G., Mann S., Zimmermann A.
Modellprojektionen mit SWISSland zum Zahlungsrahmen 2018–2021.
Agroscope Science, 35, 2016, 1-28.

1 / 3