Benz L., Töngi A., Saurenmann T., Ingenhoff J.-E. , Schmid A., Berger-von Orelli F., Eriksson U., Rüegg C.
Frühsommer-Meningoenzephalitis.
Swiss Medical Forum, 8, 2024.
altre lingue:
francese
Di Labio E., Meylan M., Hummerjohann J.
Paratuberkulose: Internationale Entwicklung und Situation in der Schweiz.
Agrarforschung Schweiz, 15, 2024, 266-271.
Fritsch L. , Wagner E. , Aeschlimann T. , Marti Serrano E.
When the solution is part of the problem - A Listeria monocytogenes case study of an alpine cheese dairy.
In: IAFP European Symposium. 30 April, Ed. IAFP, Geneva. 2024.
Berger T. , Aeschlimann T. , Haldemann J. , Fehér N. , Winkler H.
Beurteilung von Schweizer Käse bezüglich der ParaTB-Anforderungen für den Export in die EAWU : Beurteilung z.H. Plattform Agrarexport (PAE).
Agroscope. 29. Januar, 2024, 3 pp.
Schwendimann L., Berger T. , Graber H. U.
Staphylococcus aureus and its enterotoxin : A Review.
Agroscope Science, 180, 2024.
Manser T.
Ziegenzucht in der Schweiz.
In: Vorlesung zur Ziegenzucht in der Schweiz. 25. Oktober, Ed. Uni Bern, Bern. 2023, 1-24.
Ingenhoff J.-E.
Mineralölrückstände in Milchprodukten.
Agroscope Transfer, 505, 2023.
altre lingue:
francese
|
inglese
Fritsch L. , Berger T.
Aktuelles aus der Listerien-Beratung Agroscope.
In: Berater-Tagung Deutschschweiz. 7. November, Ed. Agroscope, Olten. 2023, 1-36.
Kagady N., Chernova O., Lauber Fürst S., Bondarchuk A., Bondarchuk O., Nemati G. , Berger T.
Partnering for innovation in quality and safety in artisan cheese making.
In: FACE Conference 2023. 11 October, Ed. Swiss Centre of Excellence for Raw Milk Products and Fromarte, Grangeneuve. 2023, 1.
Ingenhoff J.-E. , Haldemann J. , Berger T.
Stellungnahme zu Bismutrückständen in Milch und Milchprodukten verursacht durch intramammäre Zitzenversiegler.
Agroscope. Merkblatt Nr. 193, 2023, 3 pp.
altre lingue:
francese
Berger T. , Mühlemann M. , Ackermann-Gäumann R., Moor D., Ingenhoff J.-E.
Risk assessment of alimentary transmission of tick-borne encephalitis viruses from goats to humans by means of milk and milk products in Swiss alpine regions.
In: Swiss Society for Microbiology SSM. 31. August, Ed. CHUV - SSM, Lausanne. 2023.
Saegerman C., Humblet M.-F., Leandri M., Gonzalez G., Heyman P., Sprong H., L’Hostis M., Moutailler S., Bonnet S. I., Haddad N., Boulanger N., Leib S. L., Berger T.
Etude de cas Nr5 : Première consultation d'experts sur les causes possibles de l'augmentation du nombre de cas d'encéphalite à tiques chez l'homme en Europe.
In: Symposium AESA "Tiques et maladies à tiques : Quelles tendances ? Quels risques ?". 29 juin, Liège. 2023, 35-36.
Berger T. , Mühlemann M.
Évaluation du risque de transmission par voie alimentaire du virus de l'encéphalite à tique de la chèvre à l'homme par le lait et les produits laitiers dans les régions alpines suisses.
In: Symposium AESA "Tiques et maladies à tiques : Quelles tendances ? Quels risques ?". 29 juin, Liège. 2023, 22-24.
Ingenhoff J.-E. , Mühlemann M. , Berger T.
FSME-Infektion nach Konsum von Schaf- und Ziegenrohmilchprodukten : eine Risikobewertung.
In: Cheese & Science. 1. Juni, Ed. Agroscope, Liebefeld. 2023.
altre lingue:
francese
Nemati G. , Romanò A. , Wahl F. , Berger T. , Vazquez Rojo L. , Graber H. U.
Bovine Staphylococcus aureus: a European study of contagiousness and antimicrobial resistance.
Frontiers in Veterinary Science, 10, 2023, 1-11.
Maurer J.
Häufige Ursachen von Propionsäurebakterien in Lieferantenmilch.
In: Käser-Diskussionsgruppen (Sbrinz). 16. März, Ed. Agroscope, Gisikon. 2023.
Maurer J., Fehér N.
Ziegen- und Schafkäse.
In: Kurs für Schaf- u. Ziegenhalter. 29. März, Ed. Landwirtschaftszentrum, Visp. 2023.
Fritsch L.
Listeria monocytogenes.
In: BSc Ernährung und Gesundheit, Lebensmittelmikrobiologie (L. Schwendimann), Kurs Listeria monocytogenes. 4. März, Ed. Fernfachhochschule (FFHS), Bern. 2023.
Fritsch L.
Listeria monocytogenes.
In: BSc Ernährung und Gesundheit, Lebensmittelmikrobiologie (L. Schwendimann), Kurs Listeria monocytogenes. 4. März, Ed. Fernfachhochschule (FFHS), Zürich. 2023.
Saegerman C., Humblet M.-F., Leandri M., Gonzalez G., Heyman P., Sprong H., L’Hostis M., Moutailler S., Bonnet S. I., Haddad N., Boulanger N., Leib S. L., Hoch T., Thiry E., Bournez L. e altri
First expert elicitation of knowledge on possible drivers of observed increasing human cases of tick-borne encephalitis in Europe.
Viruses, 15, (3), 2023, 1-35.
Blase R., Stoffers H.
Weitere Kerntemperaturmessungen.
Fleisch und Feinkost, 21, 2022, 16.
altre lingue:
francese
Guillier L., Palma F., Fritsch L.
Taking account of genomics in quantitative microbial risk assessment : What methods? What issues?
Current Opinion in Food Science, 48, 2022, 1-8.
Baumann A., Crnogora, G., Gerber N., Hadorn R., Moser L., Sax Ph., Speck D., Stampfli A., Stoffers H. , Suter M.
Linee guida per la caratterizzazione di carne, preparati di carne, prodotti a base di carne e prodotti della pesca.
Agroscope Transfer, 427, 2022.
altre lingue:
tedesco
|
francese