Pubblicazioni Alexandra Schmid

Gille D., Schmid A., Walther B., Vergères G.
Fermented food and non-communicable chronic diseases: A review.
Nutrients, 10, (4), 2018, 1-18.

Schmid A., Radtke T., Saner H.
trans-Fettsäuren – eine Gefahr für unsere Gesundheit?: Natürliche und industrielle trans-Fettsäuren im Vergleich.
Ars Medici, 24, 2017, 1157-1158.

Schmid A., Gille D., Piccinali P., Bütikofer U., Chollet M., Altintzoglou T., Honkanen P., Walther B., Stoffers H.
Factors predicting meat and meat products consumption among middle-aged and elderly people: evidence from a consumer survey in Switzerland.
Food & Nutrition Research, online, (24 April), 2017, 1-12.

Radtke T., Schmid A., Trepp A., Dähler F., Coslovsky M., Eser P., Wilhelm M., Saner H.
Short-term effects of trans fatty acids from ruminant and industrial sources on surrogate markers of cardiovascular risk in healthy men and women: A randomized, controlled, double-blind trial.
European Journal of Preventive Cardiology, 24, (5), 2017, 534-543.

Walther B., Schmid A.
Effect of fermentation on vitamin content in food: Chapter 7.
In: Fermented foods in health and disease prevention. Boston, Ed. Juana Frias, Cristina Martinez-Villaluenga, Elena Peñas, Academic Press, Boston. 2017, 131-157.

Gille D., Bütikofer U., Chollet M., Schmid A., Altintzoglou T., Honkanen P., Stoffers H., Walther B., Piccinali P.
Nutrition behavior of the middle-aged and elderly: Compliance with dietary recommendations of the food pyramid.
Clinical Nutrition, 35, (3), 2016, 638-644.

Schmid A., Petry N., Walther B., Bütikofer U., Luginbühl W., Gille D., Chollet M., McTernan P. G., Gijs M. A. M., Vionnet N., Pralong F. P., Laederach K., Vergères G.
Inflammatory and metabolic responses to high-fat meals with and without dairy products in men.
British Journal of Nutrition, 113, (12), 2015, 1853-1861.

Schmid A.
La carne ha un’immagine positiva nella fascia della popolazione degli ultra 50enni.
Carne e Commestibili, 25, 2015, 9-10.
altre lingue: tedesco | francese

Gille D., Schmid A., Walther B.
Tierische Lebensmittel auf den Tellern der Schweizer Generation 50+.
Swissmilk-Newsletter, Dezember, 2015, 1-4.

Schmid A., Gille D., Walther B., Bütikofer U., Piccinali Schwegler P., Chollet M., Stoffers H.
Umfrage zur Ernährung der Generation 50+.
Agroscope Science, 28, 2015.

Gille D., Schmid A.
Vitamin B12 in meat and dairy products.
Nutrition Reviews, 73, (2), 2015, 106-115.

Schmid A.
Nährstoffversorgung bei vegetarischer Ernährung.
Swissmilk-Newsletter, November/Dezember, 2014, 1-3.
altre lingue: francese

Schmid A.
Nährstoffversorgung bei vegetarischer Ernährung.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 5, 2014, 33.

Gille D., Schmid A.
Vitamin B12 in Milch- und Fleischprodukten.
Alimenta, 16, 2014, 32-33.

Schmid A.
Kalziumzufuhr bei Nierensteinleiden.
Swissmilk-Newsletter, Juni, 2014, 1-2.
altre lingue: francese

Chollet M., Gille D., Piccinali P., Bütikofer U., Schmid A., Stoffers H., Altintzoglou T., Walther B.
Short communication: Dairy consumption among middle-aged and elderly adults in Switzerland.
Journal of Dairy Science, 97, (9), 2014, 1-6.

Schmid A.
Dati scientifici in merito ai grassi della carne.
Carne e Commestibili, 13, 2014, 11.
altre lingue: tedesco | francese

Schmid A.
Kalziumzufuhr bei Nierensteinleiden.
Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 3, 2014, 21.

Schmid A.
Fleischfett - Ein Geschmacksträger mit Einfluss auf die menschliche Gesundheit?
Agroscope Science, 4, 2014.

Chollet M., Gille D., Schmid A., Walther B., Piccinali P.
Acceptance of sugar reduction in flavored yogurt.
Journal of Dairy Science, 96, (9), 2013, 5501-5511.

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