Fuchsmann P. , Tintrop L. , Wacker S. , Dienesné Nagy A. , Blackford M. , Deneulin P.
Hat gealterter Chasselas Potential ?
ChemiExtra, 3-4, 2025, 6-7.
Bianconi V. , Sizzano F. , Blackford M. , Charles N., Richard J., Kellenberger S., Pfenninger-Bridy N., Dorsaz E., Verdenal P.-T. , Zufferey V. , Reynard J.-S. , Carlen C. , Bourdin G.
Enquête sur la nutrition azotée des moûts des cépages Chasselas et Petite Arvine en Valais.
Recherche Agronomique Suisse, 16, 2025, 20-25.
Zweifel M., Fuchsmann P. , Dienesné Nagy A. , Rébénaque P., Zimmerman R., Rienth M., Rauhut D., Mackie-Haas K.
Effect of nitrogen management practices on Souvignier Gris wine sensory qualities.
In: 45th World Congress of Vine and Wine. 14 October, Hrsg. OIV, Dijon (FR). 2024.
Wins T.
Arbeiten im Keller : Das Chaptalisieren.
Obst+Wein, 160, (13), 2024, 26.
Wins T.
Arbeiten im Keller.
Obst+Wein, 160, (15), 2024, 22.
Zeng L., Blackford M. , Pelossi C., Furet-Gavallet C.
Filtrieren ohne Verblocken.
Obst+Wein, 160, (4), 2024, 20-23.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M. , Pelossi C.
Filtrer sans colmater.
Vignes et Vergers, 4, 2024, 13-17.
Schumacher P., Bättig H., Inderbitzin J. , Wins T.
Weinwettbewerb "Best of Souvignier Gris".
Obst+Wein, 160, (9), 2024, 20-24.
Tintrop L. , Wacker S. , Blackford M. , Dienesné Nagy A. , Deneulin P., Bieri S. , Bourdin G. , Fuchsmann P.
Aroma profiling and olfactometric comparison of Chasselas wines at different ages.
In: 17th International Weurman Flavour Research Symposium. 24 September, Hrsg. Wageningen University & Research, Wageningen (NL). 2024.
Sizzano F. , Bianconi V. , Blackford M. , Bieri S. , Vuichard F. , Monnard C. , Amiet L. , Spring J.-L., Dorsaz E., Pfenninger-Bridy N., Simonin S., Bach B., Bourdin G.
Use of Lachancea thermotolerans for the bioacidification of white grape musts : Assays from the bench to the cellar scale.
Fermentation, 10, (9), 2024, 1-12.
Bátora D., Dienesné Nagy A. , Zeng L., Gerber C. E., Fischer J. P., Lochner M., Gertsch J.
Hypersensitive quantification of major astringency markers in food and wine by substoichiometric quenching of silicon-rhodamine conjugates.
Food Chemistry: X, 23, 2024, 1-12.
Wins T.
Basler Jungweindegustation 2024.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 3, 2024, 27.
Sizzano F. , Blackford M. , Berthoud-dit-Gallon Marchand H. , Bieri S., Lefort F., Simonin S., Bourdin G. , Bach B.
Flow cytometry for yeast bioprospection.
In: Cyto 2024-International Cytometry congress. 4 May, Hrsg. ISAC International Socyety for Advencement in Cytometry, Edinburgh. 2024, 1.
Sizzano F. , Blackford M. , Berthoud-dit-Gallon Marchand H. , Amiet L. , Bailly S., Vuichard F. , Monnard C. , Bieri S. , Spring J.-L., Barth Y., Descombes C., Lefort F., Cléroux M., Simonin S., Chappuis C. und weitere
Bioprospecting of a Metschnikowia pulcherrima indigenous strain for Chasselas winemaking in 2022 vintage.
Foods, 12, (24), 2023, 1-17.
Wins T.
Arbeiten im Keller # 13.
Obst+Wein, 159, (13), 2023, 25.
Wins T. , Bühlmann A.
Arbeiten im Keller #11.
Obst+Wein, 159, (11), 2023, 26.
Blackford M. , Furet-Gavallet C., Zeng L.
La filtration des vins, une évolution technique au cours du temps.
Vignes et Vergers, 10, 2023, 10-14.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M. , Pelossi C.
Filtre à plaques ou filtre tangentiel : le duel financier.
Vignes et Vergers, 10, 2023, 8-9.
Blackford M. , Furet-Gavallet C., Zeng L.
Weinfiltration: Historische Entwicklung.
Obst+Wein, 159, (12), 2023, 8-11.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M. , Pelossi C.
Ein Kostenvergleich zwischen der Platten- und Tangentialflussfiltration.
Obst+Wein, 159, (12), 2023, 12-13.
Bourdin G. , Luyet V., Seppey P.-A., Furet-Gavallet C., Gobat N.
Energieeffizienz in Zeiten der Klimaerwärmung.
Obst+Wein, 159, (11), 2023, 20-22.
weitere Sprachen:
französisch
Dienesné Nagy A. , Verdenal T. , Spring J.-L., Blackford M. , Lorenzini F.
Impact of must nitrogen deficiency on white wine composition depending on grape variety.
In: Oeno-Macrowine 2023. 10 July, Hrsg. ISVV, Bordeaux. 2023, 1.
Dienesné Nagy A. , Vuichard F.
Quantification du 3-mercaptohexanol dans les vins et leurs précurseurs dans les moûts par LC-MS/MS.
In: Agilent Journée Romande LC/LCMS. 15. juin, Hrsg. Agilent, Lausanne. 2023.
Dienesné Nagy A. , Vuichard F. , Belcher S. , Blackford M. , Rösti J., Lorenzini F.
Advantages and limitations of a high-throughput analytical method using an automated enzymatic assay to quantify the glutathione in grape juice.
Journal of Food Composition and Analysis, 122, 2023, 1-6.
Inderbitzin J. , Mackie-Haas K. , Blackford M. , Guggenbühl B. , Wiederkehr M.
Konsumentenumfrage bezüglich neuer Sorten.
In: Wädenswiler Weintage 2023. 12. Januar, Wädenswil. 2023.
Wins T.
Arbeiten im Keller # 17.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 17, 2022, 22.
Wins T.
Arbeiten im Keller # 15.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 15, 2022, 22.
Wins T.
Arbeiten im Weinbau #13.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 13, 2022, 18.
Wins T.
Arbeiten im Rebbau #11.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 11, 2022, 21.
Mackie-Haas K. , Wins T. , a Marca A.
Stickstoffgehalt im Souvignier-Gris-Most.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 13, 2022, 14-16.
Sizzano F. , Blackford M. , Bourdin G.
Des approches innovantes à la cave.
Journal Agri, 26 août, 2022, 3.
Bourdin G. , Sizzano F. , Blackford M. , Carlen C. , Simonin S., Bach B., Hautier S.
Önologie – Nachweis und Identifizierung von Mikroorganismen.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 6, 2022, 18-20.
Sizzano F. , Blackford M. , Bourdin G.
Microbiological follow-up of bioreactor-assisted must alcoholic fermentation by flow cytometry.
Applied Sciences, 12, (18), 2022, 1-10.
Sizzano F. , Blackford M. , Simonin S., Bach B., Hautier S., Lorenzini F., Carlen C. , Bourdin G.
Détection et identification des microorganismes: outils appliqués à l’œnologie.
Vignes et Vergers, 6, 2022, 12-14.
Blackford M. , Comby M., Dienesné Nagy A. , Zeng L., Cléroux M., Lorenzini F., Bourdin G. , Bach B.
Characterisation of stem extracts of various grape varieties obtained after maceration under simulated alcoholic fermentation.
OENO One, 56, (3), 2022, 343-356.
Mackie-Haas K. , Wins T. , a Marca A.
Weine aus hagelschädigten Trauben.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 13, 2022, 10-12.
weitere Sprachen:
französisch
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Valorisation du Divico: Suivi de maturité phénolique et comparaison des méthodes de vinification : Synthèse du Travail de Bachelor de Damien Simone pour l'obtention du titre d'Oenologue.
Objectif, 97, 2022, 11-13.
Wins T.
Arbeiten im Keller #5.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 5, 2022, 23-23.
Wins T.
Arbeiten im Keller #3.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 3, 2022, 24-25.
Wins T.
SITEVI 2021: Im Zeichen der Klimaveränderung und der Nachhaltigkeit.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 1, 2022, 6-8.
Dienes-Nagy Á. , Vuichard F. , Belcher S. , Blackford M. , Rösti J., Lorenzini F.
Simultaneous quantification of glutathione, glutathione disulfide and glutathione-S-sulfonate in grape and wine using LC-MS/MS.
Food Chemistry, 386, 2022, 1-7.
Wins T.
Arbeiten im Keller # 15.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 15, 2021, 25-25.
Wins T. , Egli-Künzler L.
Souvignier gris und Stickstoffgabe im Most.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 17, 2021, 24-24.
Zeng L., Dienes-Nagy Á. , Blackford M. , Siebert P., Vuichard F. , Bourdin G. , Lorenzini F., Bach B.
Analyser les polyphénols du vin rouge avec un spectrophotomètre? : Reprenons depuis le début.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (6), 2021, 284-293.