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Cheeses with propionic acid fermentation.
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A single-nucleotide variant conditions the ability vs. inability of Propionibacterium freudenreichii to utilize L-lactate.
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Fröhlich M. T. , Guggisberg D. , Aeschlimann T. , Bisig W.
Sel de cuisine: le dilemme : Comment l'importance du NaCl pour le goût et l'arôme de l'Emmentaler Suisse a été oubliée et ce qui peut être fait pour y remédier.
Agroscope Science, 203, 2025, 1-25.
autres langues:
allemand
Fröhlich M. T. , Bachmann H.-P. , Aeschlimann T.
Emmentaler Dolce : Jung & geschmeidig, und trotzdem aromatisch.
Dans: Jahrestagung Emmi. 9. Dezember, Ed. Emmi, Bern (CH). 2024.
Beuret V.
Screening von Streptococcus thermophilus zur Säuerung von Milch mit dem Hamilton-Roboter : Hochleistungs-Screening nach schnell-säuernden Streptokokken und antilisteriellen Stämmen für den Einsatz in Käse (Kurzvortrag).
Dans: Liebefelder Milchtagung. 19. November, Ed. Agroscope / HAFL, Zollikofen (CH). 2024.
Somerville V., Thierer N., Schmidt R. , Roetschi A. , Braillard L., Haueter M., Berthoud-dit-Gallon Marchand H. , Shani N. , von Ah U. , Mazel F., Engel P.
Genomic and phenotypic imprints of microbial domestication on cheese starter cultures.
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Fröhlich M. T. , Bachmann H.-P.
Emmentaler Dolce : Un fromage jeune de type Emmentaler avec davantage d'arôme et une pâte plus souple.
Agroscope Transfer, 551, 2024, 1-18.
autres langues:
allemand
Tintrop L.
Wie homogen ist ein Schweizer Hartkäselaib?
Dans: Cheese & Science. 11. Juni, Ed. Agroscope, Bern. 2024, 1-17.
Fröhlich-Wyder M. T. , Bachmann H.-P. , Schmidt R.
Classification of cheese varieties from Switzerland using machine learning methods : Free volatile carboxylic acids.
LWT-Food Science and Technology, 184, 2023, 1-9.
Guggenbühl B. , Fuchsmann P. , Fröhlich-Wyder M. T.
Sensory characteristics of swiss‐type cheese varieties.
Dans: Sensory Profiling of Dairy Products. First edition, Ed. John J. Tuohy, John Wiley & Sons Ltd. 2023, 195-224.
Guggisberg D. , Schraner V. , Zbinden D. , Walther B.
Methode zur Messung der Löslichkeit von Milchpulvern.
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Fröhlich-Wyder M. T. , Bachmann H.-P. , Von Ah U. , Baumeyer Brahier A. , Irmler S. , Aeschlimann T. , Cocuzzi R. , Turgay M. , Schmidt R.
Impact of pediococci on the amino acid profile of a model-cheese with propionic acid fermentation.
Dans: 23ème colloque du Club des Bactéries Lactiques. 8 - 10 juin, Ed. UMR INRAE - Institut Agro STLO, Rennes, F. 2022.
Turgay M. , Falentin H., Irmler S. , Fröhlich-Wyder M. T. , Meola M., Oberhaensli S., Berthoud-dit-Gallon Marchand H.
Genomic rearrangements in the aspA-dcuA locus of Propionibacterium freudenreichii are associated with aspartase activity.
Food Microbiology, 106, 2022, 1-12.