Verdenal P.-T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bieri S., Bourdin G., Reynard J.-S., Spring J.-L.
Exploring grapevine canopy management: Effects of removing main leaves or lateral shoots before flowering.
OENO One, 58, (4), 2024, Artikel 8175.
Tintrop L., Wacker S., Blackford M., Dienesné Nagy A., Deneulin P., Bieri S., Bourdin G., Fuchsmann P.
Aroma profiling and olfactometric comparison of Chasselas wines at different ages.
In: 17th International Weurman Flavour Research Symposium. 24 September, Hrsg. Wageningen University & Research, Wageningen (NL). 2024.
Verdenal T., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Zufferey V.
Impacto de uma suplementação foliar de azoto nos vinhos de Chardonnay e de Sauvignon Blanc.
IVES Technical Reviews, 2024, 1-2.
Verdenal T., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Zufferey V.
Auswirkungen einer Blattdüngung mit Stickstoff auf Chardonnay- und Sauvignon-Blanc-Weine.
IVES Technical Reviews, 2024, 1-2.
weitere Sprachen:
Bátora D., Dienesné Nagy A., Zeng L., Gerber C. E., Fischer J. P., Lochner M., Gertsch J.
Hypersensitive quantification of major astringency markers in food and wine by substoichiometric quenching of silicon-rhodamine conjugates.
Food Chemistry: X, 23, 2024, 1-12.
Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Spring J.-L.
Impact of canopy management on thiol precursors in white grapes: A six-year field study.
In: Symposium Grapevine Physiology and Biotechnology. 7 July, Logroño. 2024.
Verdenal T., Reynard J.-S., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bieri S., Zufferey V.
Gestion de la haie foliaire en viticulture : Positionner le premier cisaillage.
Vignes et Vergers, 6, 2024, 8-9.
Verdenal T., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Zufferey V.
Blattdünger gegen Stickstoffmangel.
Der Winzer, 6, 2024, 32-33.
Verdenal T., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bieri S., Zufferey V.
Gestion de la haie foliaire en viticulture : Positionner le premier cisaillage.
Recherche Agronomique Suisse, 15, 2024, 104-108.
Verdenal T., Spring J.-L., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Zufferey V.
Impact d’une supplémentation en azote foliaire sur les vins de chardonnay et sauvignon blanc.
Recherche Agronomique Suisse, 15, 2024, 69-76.
Fuchsmann P., Wins T., Dienesné Nagy A., Bieri S., Bühlmann A.
Das Geheimnis der nächtlichen Weinlese.
ChemiExtra, 1 - 2, 2024, 20-22.
Fuchsmann P., Wins T., Dienesné Nagy A., Bieri S., Bühlmann A.
Harvesting at night or during the day – What is the impact on the sauvignon blanc’s varietal and aroma profiles?
Chimia, 78, (1/2), 2024, 61.
Zufferey V., Delabays N., Verdenal T., Reynard J.-S., Dienesné Nagy A., Belcher S., Lorenzini F., Bieri S., Blackford M., Bourdin G., Spangenberg J. E., Carlen C., Spring J.-L.
Influence de couverts végétaux sur la qualité des raisins et des vins de Chasselas.
Recherche Agronomique Suisse, 15, 2024, 38-46.
Bühlmann A., Wins T., Dienesné Nagy A., Fuchsmann P.
Sauvignon Blanc "Typ Zürichsee".
Obst+Wein, 159, (15), 2023, 10-12.
weitere Sprachen:
Spring J.-L., Reynard J.-S., Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Bieri S., Blouin A., Carlen C., Cléroux M., Favre G.
Variabilité et sélection clonale des Muscats en Valais.
Vignes et Vergers, 12, 2023, 8-9.
Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Spring J.-L.
Mecanização da desfolha pré-floração em condições climáticas temperadas.
IVES Technical Reviews, Outubro, 2023, 1-2.
Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Spring J.-L.
L'effeuillage mécanique de la vigne avant floraison : Intérêts et risques.
Vignes et Vergers, 11, 2023, 22-24.
Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Bourdin G., Spring J.-L.
Mechanisches Entblätterung vor der Blüte bei gemässigten Klimabedingungen.
IVES Technical Reviews, Oktober, 2023, 1-2.
weitere Sprachen:
Bühlmann A., Wins T., Fuchsmann P., Dienesné Nagy A.
Hefen – Stoffwechsel und Förderung der Aromatik.
In: Oenologietagung 2023. 30. August, WBZW Wädenswil (CH). 2023, 1-23.
Verdenal T., Zufferey V., Dienesné Nagy A., Reynard J.-S., Spring J.-L.
Nutrition azotée de la vigne: mesures et interprétations.
Vignes et Vergers, 10, 2023, 15-16.