Pontiggia A., Münger A., Ammer S., Philipona C., Bruckmaier R. M., Keil N., Dohme-Meier F.
Short-term physiological responses to moderate heat stress in grazing dairy cows in temperate climate.
Animal, 17, 2023, 1-10.
Reiche A.-M., Tretola M., Eichinger J., Hütten A.-L., Münger A., Eggerschwiler L., Pinotti L., Dohme-Meier F.
Kraftfutter mit Nebenprodukten aus der Backwarenindustrie oder Getreide im Vergleich
: Einfluss auf Futteraufnahme, Milchproduktion und retikulären pH von mit Gras gefütterten Milchkühen in der Frühlaktation.
In: Frühjahrstagung Schweizerische Vereinigung für Tierwissenschaften Tagung. 19. April, Zollikofen. 2023, 1.
Reiche A.-M., Tretola M., Eichinger J., Hütten A.-L., Münger A., Eggerschwiler L., Pinotti L., Dohme-Meier F.
Kraftfutter mit Nebenprodukten aus der Backwarenindustrie oder Getreide im Vergleich
: Einfluss auf Futteraufnahme, retikulären pH und Milchproduktion von grasgefütterten, frischlaktierenden Milchkühen.
In: Frühjahrstagung Schweizerische Vereinigung für Tierwissenschaften Tagung. 19. April, Zollikofen. 2023, 1.
Schori F., Kasper-Völkl C., Münger A.
Der Proteingehalt der Ration beeinflusst den Verzehr, die Produktion, die Effizienz sowie die Methanemissionen von Milchkühen.
In: Schweizerische Vereinigung für Tierwissenschaften-Tagung. 19. April, Zollikofen. 2023.
Reiche A.-M., Tretola M., Eichinger J., Hütten A.-L., Münger A., Eggerschwiler L., Dohme-Meier F.
Comparison of the effect of bakery by-products with and without cocoa bean shells and a cereal concentrate on feed intake, reticular pH and milk production of herbage-fed dairy cows in early lactation.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology - 77th Conference. 8 March, Göttingen. 2023, 74.
Eichinger J., Kuenz S., Eckel F., Zollfrank C., Windisch W., Brugger D.
The effects of microplastic on ruminal dry matter degradation ex vivo.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. 7.-9.März, Ed. Gesellschaft für Ernährungsphysiologie, Göttingen (DE). 2023.
Graf S., Manzocchi E.
Raufutter-Enquête 2022
: Dürrfutter.
Ed. Agridea, 11. Januar, 2023, 4 pp.
Graf S., Manzocchi E.
Gutes und sauberes Dürrfutter.
Der Schweizer Bauer, 1. Februar, 2023, 16.
Graf S., Manzocchi E.
Das Grundfutter hat eine gute Qualität.
BauernZeitung, 3. Februar, 2023, 31-3.
Pontiggia A., Münger A., Ammer S., Philipona C., Bruckmaier R. M., Keil N. M., Dohme-Meier F.
Short-term physiological responses to moderate heat stress in grazing dairy cows in temperate climate.
Animal, 17, (3), 2023, 1-10.
Schori F.
Milchharnstoffwerte zu Beurteilung der Versorgungslage von Milchkühen.
In: Benchmark Milchharnstoffwert. 19. Januar, Ed. Agridea, Online. 2023, 1-13.
Eichinger J., Amin N., Kuenz S., Eckel F., Zollfrank C., Windisch W., Seifert J., Brugger D
The effects of microplastics on the ruminal metabolome ex vivo.
In: 26th Congress of the European Society of Veterinary and Comparative Nutrition. 6 – 8 September, Basel. 2022, 1.
Holinger, M, Bühl V., Pieper L, Kürmann S, Pontiggia A., Ammer S
Welche Verhaltensindikatoren eignen sich, um Hitzestress bei weidenden Milchkühen zu erkennen?
In: Aktuelle Arbeiten zur artgemässen Tierhaltung 2022. KTBL-Schrift 11530, Ed. KTBL, Darmstadt. 2022, 162-169.
Pontiggia A., Münger A., Eggerschwiler L., Pasquier, M., , Keil N., Dohme-Meier F.
Einfluss des Angebots von Schatten auf die individuelle Wasseraufnahme und das Verhalten von weidenden Milchkühen bei mässigem Hitzestress.
In: Aktuelle Arbeiten zur artgemässen Tierhaltung 2022. KTBL-Schrift 11530, 2022, 143-151.
Manzocchi E., Ferlay A., Farizon Y., Enjalbert F., Bouchon M., Giller K., Kreuzer M., Bérard J., Martin B., Coppa M.
Herbage utilization method affects rumen fluid and milk fatty acid profile in Holstein and Montbéliarde cows.
Animal, 16, (12), 2022, 1-12.
Reiche A.-M., Bapst B., Terranova M., Dohme-Meier F.
Milk fatty acids of horned and disbudded dairy cows at thermoneutral and mild heat stress conditions.
In: 71st Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. 05. September, Porto. 2022.
Reiche A.-M., Bapst B., Kreuzer M., Terranova M., Kuhla B., Dohme-Meier F.
Effects of mild heat stress conditions and dietary fibre concentration on methane and heat production of Brown Swiss dairy cows.
In: International Symposium of Energy and Protein Metabolism. 12. September, Granada. 2022.
Reiche A.-M., Bapst B., Kreuzer M., Terranova M., Kuhla B., Dohme-Meier F.
Effects of mild heat stress conditions and dietary fiber concentration on methane and heat production of Brown Swiss dairy cows.
In: International Symposium of Energy and Protein Metabolism. 12. September, Granada. 2022.
Reiche A.-M., Bapst B., Terranova M., Dohme-Meier F.
Milk fatty acids of horned and disbudded dairy cows at thermoneutral and mild heat stress conditions.
In: 71st Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. 05. September, Porto - EAAP. 2022, 562.
Schori F., Kasper-Völkl C., Mariotte P.
Essais à la Ferme-École de Sorens: hier, aujourd'hui et demain.
In: Colloque IAG. 23. September, Grangeneuve. 2022, 1-28.
Schori F.
Proteineffizienz von Milchkühen und der Einfluss einer proteinreduzierten Fütterung.
In: Nutztiertagung 2022. 20. September, Ed. Agroscope, Grangeneuve. 2022, 1-13.
altre lingue:
francese
Schori F., Reidy B.
Proteineffizienz bei Milchkühen.
In: Landw. Fachtagung. 06. September, Ed. Fondation, Sur-la-Croix. 2022, 1-2.
altre lingue:
francese
Schori F., Reidy B.
Ressourceneffizienz in der Rindviehhaltung
: Proteineffizienz bei Milchkühen.
In: Landw. Fachtagung. 6. September, Ed. Fondation, Sur-la-Croix. 2022, 1.
Schori F.
Comparison of a feeding variant of the current and future grassland-based milk production programme.
Grassland Science in Europe, 27, 2022, 719-721.
Manzocchi E., Martin B., Bord C., Bouchon M., Bérard J., Coppa M., Delbès C., Verdier-Metz I.
Bacterial and botanical diversity of the pasture influence the raw milk cheese sensory properties.
Grassland Science in Europe, 27, 2022, 659-661.
Pontiggia A., Münger A., Stucki D., Ammer S., Bruckmaier R.M., Keil N., Dohme-Meier F.
Physiological response of grazing dairy cows ti incresing ambient temperature in moderate climates.
In: Proceedings of the Society of Nutrition Physiology. 2022, Ed. Gesellschaft für Ernährungsphysiologie, Göttingen. 2022, 58-58.
Reiche A.-M., Martin Hernandez C., Dohme-Meier F., Portmann R., Egger C.
Milk composition of dairy cows - influences of beta-casein genotype and horn status.
In: 18th International Conference of the Metabolomics Society. 20. Juni, Ed. Metabolomics Society, Valencia. 2022.
Reiche A.-M., Bapst B., Kreuzer M., Terranova M., Kuhla B., Dohme-Meier F.
Impacts of concentrate supplementation and horn status on responses to mild heat stress in Brown Swiss dairy cows.
In: Proceedings of the 76th Conference of the Society of Nutrition Physiology. Ed. Society of Nutrition Physiology, Göttingen. 2022.
Meyer-Binzegger M., Ollagnier C., Eggerschwiler L., Bühler K., Meylan M., Schlegel P.
1,25-dihydroxyvitamin D3 glykoside zur Prävention der Hypokalzämie.
In: Netzwerk Nutztiere. 18. mai, Zollikofen - HAFL. 2022.
Schlegel P.
Was braucht’s, um eine korrekte Mineralstofffütterung zu gewährleisten?
In: Biokema Webinar 2022. 12. mai, online. 2022.
Schlegel P.
Que faut-t-il pour une complémentation minérale adéquate?
In: Biokema Webinar 2022. 01. juin, Online. 2022.
Meyer-Binzegger M., Ollagnier C., Eggerschwiler L., Bühler K., Meylan M., Schlegel P.
Potential of a rumen bolus containing 1,25-dihydroxyvitamin D3 glycosides for the prevention of hypocalcaemia in primiparous and multiparous dairy cows.
Animal, 16, 2022.
Meyer-Binzegger M., Ollagnier C., Eggerschwiler L., Bühler C., Schlegel P., Meylan M.
Pharmacokinetics of 1,25-dihydroxyvitamin D3 glycosides from Solanum glaucophyllum extract given in a rumen bolus on blood mineral profiles in dry pregnant dairy cows.
Research in Veterinary Science, 142, 2022, 70-77.
Reiche A.-M., Hankele A.-K., Dohme-Meier F., Ubrich S. E.
Poor repeatability of cortisol responses to ACTH in beef heifers: is the ACTH challenge a suitable measure for stress research in cattle?
Animal - Open Space, 1, (1), 2022, 1-8.
Schori F., Münger A.
Assessment of two wireless reticulo-rumen pH sensors for dairy cows.
Agrarforschung Schweiz, 13, 2022, 11-16.
Schori F.
Proteineffizienz von Wiederkäuern mit besonderem Fokus auf die Bedingungen in der Schweiz.
In: SVT Frühjahrstagung 2022. 13. April, Zollikofen - SVT. 2022, 1-15.
Gross J.J., Schwinn A.C., Müller E., Münger A., Dohme-Meier F., Bruckmaier R.M.
Plasma cholesterol levels and short-term adaptations of metabolism and milk production during feed restriction in early lactating dairy cows on pasture.
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 105, 2022, 1024-1033.
Reiche A.-M., Bapst B., Kreuzer M., Terranova M., Kuhla B., Dohme-Meier F.
Impacts of concentrate supplementation and horn status on responses to mild heat stress in Brown Swiss dairy cows.
In: Proceedings of the 76th Conference of the Society of Nutrition Physiology. 08. März, Ed. Society of Nutrition Physiology, Göttingen. 2022, 81-81.
Schori F., Münger A.
Effects of an all-herbage versus a concentrate-supplemented ration on productivity, body condition, medical treatments and reproduction in two Holstein cow types under organic conditions..
Livestock Science, 254, 2022, 1-8.