Sizzano F., Bianconi V., Blackford M., Bieri S., Vuichard F., Monnard C., Amiet L., Spring J.-L., Dorsaz E., Pfenninger-Bridy N., Simonin S., Bach B., Bourdin G.
Use of Lachancea thermotolerans for the bioacidification of white grape musts: Assays from the bench to the cellar scale.
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Sizzano F., Blackford M., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Amiet L., Bailly S., Vuichard F., Monnard C., Bieri S., Spring J.-L., Barth Y., Descombes C., Lefort F., Cléroux M., Simonin S., Chappuis C. e altri
Bioprospecting of a Metschnikowia pulcherrima indigenous strain for Chasselas winemaking in 2022 vintage.
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Advantages and limitations of a high-throughput analytical method using an automated enzymatic assay to quantify the glutathione in grape juice.
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Simultaneous quantification of glutathione, glutathione disulfide and glutathione-S-sulfonate in grape and wine using LC-MS/MS.
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Zeng L., Dienes-Nagy Á., Blackford M., Siebert P., Vuichard F., Bourdin G., Lorenzini F., Bach B.
Analyser les polyphénols du vin rouge avec un spectrophotomètre? : Reprenons depuis le début.
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Rösti J., Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Lorenzini F., Spring J.-L., Koestel C., Taveira L.
Rolle und Einsatz von Glutathion als Antioxydationsmittel in der Kellerwirtschaft : Rechtliche Situation und neue Entwicklungen.
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altre lingue:
Dienes-Nagy Á., Zaffalon P.-L., Nardone D., Vuichard F., Koestel C., Rösti J., Lorenzini F.
Free anthocyanins of wine, an analysis to differentiate Swiss grape varieties.
In: 8th International Workshop on Anthocyanins. 16.- 18. September, Ed. INRA, Montpellier. 2015, 1.
Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Lorenzini F.
Determination of amino acid profiles of grapes and wines by HPLC-MS.
In: HPLC 2015. 22.06., Ed. Agroscope, Geneva. 2015, 1.
Zaffalon P.-L., Dienes-Nagy Á., Nardone D., Vuichard F., Koestel C., Rösti J., Lorenzini F.
Anthocyanes libres des vins, une analyse pour la différenciation des cépages suisses.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 46, (5), 2014, 310-316.
Lorenzini F., Vuichard F.
Ajout d'acides aminés aux moûts et qualité des vins.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 44, (2), 2012, 96-103.