Zeng L., Blackford M., Pelossi C., Furet-Gavallet C.
Filtrieren ohne Verblocken.
Obst+Wein, 160, (4), 2024, 20-23.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M., Pelossi C.
Filtrer sans colmater.
Vignes et Vergers, 4, 2024, 13-17.
Schumacher P., Bättig H., Inderbitzin J., Wins T.
Weinwettbewerb "Best of Souvignier Gris".
Obst+Wein, 160, (9), 2024, 20-24.
Tintrop L., Wacker S., Blackford M., Dienesné Nagy A., Deneulin P., Bieri S., Bourdin G., Fuchsmann P.
Aroma profiling and olfactometric comparison of Chasselas wines at different ages.
In: 17th International Weurman Flavour Research Symposium. 24 September, Publ. Wageningen University & Research, Wageningen (NL). 2024.
Sizzano F., Bianconi V., Blackford M., Bieri S., Vuichard F., Monnard C., Amiet L., Spring J.-L., Dorsaz E., Pfenninger-Bridy N., Simonin S., Bach B., Bourdin G.
Use of Lachancea thermotolerans for the bioacidification of white grape musts: Assays from the bench to the cellar scale.
Fermentation, 10, (9), 2024, 1-12.
Bátora D., Dienesné Nagy A., Zeng L., Gerber C. E., Fischer J. P., Lochner M., Gertsch J.
Hypersensitive quantification of major astringency markers in food and wine by substoichiometric quenching of silicon-rhodamine conjugates.
Food Chemistry: X, 23, 2024, 1-12.
Wins T.
Basler Jungweindegustation 2024.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 3, 2024, 27.
Sizzano F., Blackford M., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Bieri S., Lefort F., Simonin S., Bourdin G., Bach B.
Flow cytometry for yeast bioprospection.
In: Cyto 2024-International Cytometry congress. 4 May, Publ. ISAC International Socyety for Advencement in Cytometry, Edinburgh. 2024, 1.
Sizzano F., Blackford M., Berthoud-dit-Gallon Marchand H., Amiet L., Bailly S., Vuichard F., Monnard C., Bieri S., Spring J.-L., Barth Y., Descombes C., Lefort F., Cléroux M., Simonin S., Chappuis C. and others
Bioprospecting of a Metschnikowia pulcherrima indigenous strain for Chasselas winemaking in 2022 vintage.
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Wins T.
Arbeiten im Keller # 13.
Obst+Wein, 159, (13), 2023, 25.
Wins T., Bühlmann A.
Arbeiten im Keller #11.
Obst+Wein, 159, (11), 2023, 26.
Blackford M., Furet-Gavallet C., Zeng L.
La filtration des vins, une évolution technique au cours du temps.
Vignes et Vergers, 10, 2023, 10-14.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M., Pelossi C.
Filtre à plaques ou filtre tangentiel : le duel financier.
Vignes et Vergers, 10, 2023, 8-9.
Blackford M., Furet-Gavallet C., Zeng L.
Weinfiltration: Historische Entwicklung.
Obst+Wein, 159, (12), 2023, 8-11.
Furet-Gavallet C., Zeng L., Blackford M., Pelossi C.
Ein Kostenvergleich zwischen der Platten- und Tangentialflussfiltration.
Obst+Wein, 159, (12), 2023, 12-13.
Bourdin G., Luyet V., Seppey P.-A., Furet-Gavallet C., Gobat N.
Energieeffizienz in Zeiten der Klimaerwärmung.
Obst+Wein, 159, (11), 2023, 20-22.
other Languages:
french
Dienesné Nagy A., Verdenal T., Spring J.-L., Blackford M., Lorenzini F.
Impact of must nitrogen deficiency on white wine composition depending on grape variety.
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Quantification du 3-mercaptohexanol dans les vins et leurs précurseurs dans les moûts par LC-MS/MS.
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Dienesné Nagy A., Vuichard F., Belcher S., Blackford M., Rösti J., Lorenzini F.
Advantages and limitations of a high-throughput analytical method using an automated enzymatic assay to quantify the glutathione in grape juice.
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Konsumentenumfrage bezüglich neuer Sorten.
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Arbeiten im Rebbau #11.
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Stickstoffgehalt im Souvignier-Gris-Most.
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Des approches innovantes à la cave.
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Bourdin G., Sizzano F., Blackford M., Carlen C., Simonin S., Bach B., Hautier S.
Önologie – Nachweis und Identifizierung von Mikroorganismen.
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Sizzano F., Blackford M., Bourdin G.
Microbiological follow-up of bioreactor-assisted must alcoholic fermentation by flow cytometry.
Applied Sciences, 12, (18), 2022, 1-10.
Sizzano F., Blackford M., Simonin S., Bach B., Hautier S., Lorenzini F., Carlen C., Bourdin G.
Détection et identification des microorganismes: outils appliqués à l’œnologie.
Vignes et Vergers, 6, 2022, 12-14.
Blackford M., Comby M., Dienesné Nagy A., Zeng L., Cléroux M., Lorenzini F., Bourdin G., Bach B.
Characterisation of stem extracts of various grape varieties obtained after maceration under simulated alcoholic fermentation.
OENO One, 56, (3), 2022, 343-356.
Mackie-Haas K., Wins T., a Marca A.
Weine aus hagelschädigten Trauben.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, 13, 2022, 10-12.
other Languages:
french
Simone D., Blackford M., Zeng L.
Valorisation du Divico: Suivi de maturité phénolique et comparaison des méthodes de vinification : Synthèse du Travail de Bachelor de Damien Simone pour l'obtention du titre d'Oenologue.
Objectif, 97, 2022, 11-13.
Wins T.
Arbeiten im Keller #5.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, (5), 2022, 23-23.
Wins T.
Arbeiten im Keller #3.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, (3), 2022, 24-25.
Wins T.
SITEVI 2021: Im Zeichen der Klimaveränderung und der Nachhaltigkeit.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, (1), 2022, 6-8.
Dienes-Nagy Á., Vuichard F., Belcher S., Blackford M., Rösti J., Lorenzini F.
Simultaneous quantification of glutathione, glutathione disulfide and glutathione-S-sulfonate in grape and wine using LC-MS/MS.
Food Chemistry, 386, 2022, 1-7.
Wins T.
Arbeiten im Keller # 15.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, (15), 2021, 25-25.
Wins T., Egli-Künzler L.
Souvignier gris und Stickstoffgabe im Most.
Schweizer Zeitschrift für Obst- und Weinbau, (17), 2021, 24-24.
Zeng L., Dienes-Nagy Á., Blackford M., Siebert P., Vuichard F., Bourdin G., Lorenzini F., Bach B.
Analyser les polyphénols du vin rouge avec un spectrophotomètre? : Reprenons depuis le début.
Revue suisse de viticulture arboriculture horticulture, 53, (6), 2021, 284-293.