Dans l’«Institutional Repository», vous trouvez les publications des chercheuses et chercheurs d’Agroscope. Lorsque la publication est en libre accès sous forme de PDF, elle peut être téléchargée. Si ce n’est pas le cas, à l’aide de la référence de la publication, vous pouvez voir où elle a été publiée.

Nouvelles publications

Heurtault J., Létourneau Montminy M.-P., Schlegel P.
Kinetics of bone mineralization in sows and their litters as a function of dietary phosphorus and calcium during lactation.
Journal of Animal Science, 103, (Supplement_1), 2025, 111-112.

Argento F., Ledain S., Liebisch F.
N balance and satellite-based monitoring of selected winter wheat fields in a nitrate vulnerable zone in Switzerland.
Dans: 15th European Conference on Precision Agriculture. 1 July, Ed. Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona (ES). 2025, 531-537.

Sauer C., Lutz M., Fischer S., Albertoni L., Ortelli S., Herren P.
Info Cultures maraîchères 20/2025.
Agroscope, Wädenswil. 23 juillet, 2025, 5 pp.
autres langues: allemand | italien

Oggiano P., Weiner M., Pfeifer C.
Netto-Null für die Stadtzürcher Landwirtschaft: Ein erreichbares Ziel?
Agrarforschung Schweiz, 16, 2025, 96-102.

Blum T.
Points forts de la réunion des distillateurs Agrosocpe 2025.
Vignes et Vergers, 4, 2025, 16-19.

Tschus L., Zimmert F., Bonev P., Meyer M.
Ecological network projects in Switzerland: A comprehensive dataset of project perimeters.
Zenodo, Dataset, 2025

Poiger T., Baumgartner D., Balmer M.
Maximum formation potential of trifluoroacetic acid (TFA) calculated based on annual sales data for pesticide active ingredients in Switzerland from 2008 to 2023.
Zenodo, Dataset, 2025

Sauer C., Lutz M., Fischer S., Albertoni L., Ortelli S., Herren P.
Info Cultures maraîchères 19/2025.
Agroscope, Wädenswil. 16 juillet, 2025, 6 pp.
autres langues: allemand | italien

Magriplis E., Kotopoulou S., Adamberg S., Pimentel K. J., Kitrytė-Syrpa V., Laranjo M., Meslier V., Smiliotopoulos T., Vergères G., Vidovic B., Chassard C., Syrpas M.
Protocol for the development and validation of an online Fermented Foods Frequency Questionnaire (3FQ) for the assessment of fermented foods consumption patterns across European regions.
JMIR Research Protocols, In Press, 2025.

Pertziger E., von Ah U., Bochud M., Chatelan A., Haldemann J., Hillesheim E., Kaiser M., Vergères G., Pimentel K. J.
Classification and estimation of dietary live microorganisms and fermented foods intake in Swiss adults.
The Journal of Nutrition, In Press, 2025.