Publikationsliste

Vanino S., Pirelli T., Di Bene C., Bøe F., Castaheira N., Chenu C., Cornu S., Feiza V., Fornara D., Heller O., Kasparinskis R., Keesstra S., Lasorella M. V., Madenoğlu S., Meurer K.H.E. und weitere
Barriers and opportunities of soil knowledge to address soil challenges : Stakeholders’ perspectives across Europe.
Journal of Environmental Management, 325, (B), 2023, 1-9.

Ritzel C., Hoop D., Portmann M., Wallner A., Mack G.
Swiss Parks of National Importance as model regions of sustainable development : An economic success story for farmers?
Land Use Policy, 124, 2023, 1-15.

Gabioud Rebeaud S., Cioli L., Cotter P.-Y., Christen D.
Cultivar, maturity at harvest and postharvest treatments influence softening of apricots.
Postharvest Biology and Technology, 195, 2023, 1-12.

Marques de Sousa A. R., Recio I., Heimo D., Dubois S., Moughan P. J., Hodgkinson S. M., Portmann R., Egger C.
In vitro digestibility of dietary proteins and in vitro DIAAS analytical workflow based on the INFOGEST static protocol and its validation with in vivo data.
Food Chemistry, 404, 2023, 1-11.

Schwab P., Sommer M., Weisskopf P., Gubler A., Köstel J. K., Zimmermann R.
Bodenphysikalische Kennwerte von 14 Standorten der Nationalen Bodenbeobachtung NABO.
Agroscope Science, 143, 2022, 1-69.

Neff F., Hagge J., Achury R., Ambarlı D., Ammer C., Schall P., Seibold S., Staab M., Weisser W., Gossner M.
Hierarchical trait filtering at different spatial scales determines beetle assemblages in deadwood.
Functional Ecology, 36, (12), 2022, 2929-2942.

Camps C., Sutter L., Anselmo S., Michel V.
Cultures maraîchères sous serre Rapport projets Extension 2022.
Hrsg. Agroscope, Conthey. Octobre, 2022, 12 S.

Camps C., Arrine Y., Christ B., Collet L.
Xeral wirkte am besten.
Der Gemüsebau / Le Maraîcher, 5, 2022, 34-35.
weitere Sprachen: französisch

Brönnimann V., Jacot-Ammann K., Jeanneret P.
Nützlinge statt Pestizide im Zuckerrübenanbau : Pilotprojekt 2021.
Hrsg. Agroscope, Zürich. 11. Februar, 2022, 23 S.

Ory F.
Can trans-generational immune priming be used to protect honey bees against European foulbrood.
In: Eurbee9. 22. septembre, Hrsg. Stanisavljevic L., Belgrade (Serbia). 2022, 97.

Masson S., Ménétrier, V.
Le projet PestiRed attire en Suisse des conseillers venus de toute l’Europe.
Agri, online, (4 novembre), 2022, 17.

Rita de Souza C, Gindro K., Verdenal T., Spring J.-L., Spangenberg J.-E., Zufferey V.
Water deficit responses of field‑grown Pinot noir mediated by rootstock genotypes in a cool climate region.
OENO One, 56, (2), 2022, 136-148.

Mariotte P.
Services apportés par les arbres et les haies en ville.
In: Des arbres pour la commune - Conférence et table ronde. 9. novembre, Hrsg. Associations MontAvenir et Le Mont Citoyen, Mont-sur-Lausanne. 2022.

Ammann J., Berthold A.
True colours : Food colouring and disgust perception.
Baking Europe, Autumn, 2022, 14-16.

Gabioud Rebeaud S., Boutillier S., Cotter P.-Y., Christen D.
Essais conservation de la poire CH201 : Saison 2021-22.
Hrsg. Agroscope, Conthey. 2022, 23 S.

Heurtault J., Floradin P., Schlegel P., Létourneau-Montminy M.-P.
Evolution des dépôts corporels en lipide, protéine, phosphore et calcium des cochettes de 50 kg à la première mise bas.
In: Colloque scientifique en production porcine et avicole 2022. 20. octobre, Hrsg. Centre de Référence en Agriculture et Agroalimentaire du Québec, Québec (Canada). 2022.

Heurtault J., Schlegel P., Létourneau-Montminy M.-P.
Predictions of body mineral content in gilts from mating to first parturition: evaluation of different requirement models.
Animal - Science Proceedings, 13, 2022, 514-515.

Floradin P., Lautrou M., Pomar C., Schlegel P., Létourneau-Montminy M.P.
Capacité des modèles d’estimation des besoins chez le porc à l’engraissement pour prédire l’utilisation du phosphore alimentaire chez la cochette.
In: Journées de la recherche porcine. 1. février, Paris. 2022, 199-200.

Luciano A., Mazzoleni S., Ottoboni M., Tretola M., Calvini R., Ulrici A., Manoni M., Bernardi C.E.M., Pinotti L.
Former Foodstuff Products (FFPs) as circular feed : Types of packaging remnants and methods for their detection.
Sustainability, 14, (21), 2022, 1-14.

Furrer C., Stüssi M., Bystricky M.
To what extent do food imports and their origin affect the environmental impact of the Swiss agricultural sector?
In: Proceedings of the 13th International Conference on Life Cycle Assessment of Food 2022 (LCA Foods 2022). 12-14 October, Hrsg. Peruvian Life Cycle Assessment and Industrial Ecology Network and Pontificia Universidad Católica del Perú, Lima (Peru). 2022, 867-868.

1 / 1786